Szalai nem kíván foglalkozni a kérőkkel



A Kicker információi szerint a Mainz magyar csatárát, Szalai Ádámot a Wolfsburg és a Mönchengladbach is szívesen szerződtetné. A Wolfsburg jelenleg a 10. helyen áll a bajnokságban, míg a Mönchengladbach a BL-selejtezőt érő negyedik helyen áll. A Mainz most 12., tehát papíron mindkét csapat előrelépést jelenthetne, de Szalai nem kíván foglalkozni a kérőkkel.

„Az újságokból én is értesültem a Mönchengladbach és a Wolfsburg érdeklődéséről, de ehhez nem tudok és nem is kívánok semmit hozzátenni. Jelen pillanatban ugyanis nem is akarok tudni arról, hogy mely csapatoknál kerültem szóba, csak az érdekel, hogy száz százalék biztonsággal kijelenthessük, a következő idényben is élvonalbeli csapat lesz a Mainz. Ezért dolgozunk, és bár most kilenc pontra vagyunk a biztosan kieső 17. helytől, még nem nyugodhatunk meg” – válaszolta a Nemzeti Sport Online kérdésére a német sajtóban megjelent pletykák kapcsán Szalai Ádám.

A támadó elmondta, őt magát is meglepte, hogy a sérülése után milyen gyorsan újra játékba tudott lendülni, így tulajdonképpen ideje sem volt rá, hogy a hosszú távú jövőjét tervezze.

„Nem gondoltam volna, hogy ilyen súlyos sérülés után ennyire gyorsan belelendülök a futballba, és ennyi meccsen játszhatok. Fiatal vagyok még, nagyon erős bajnokságban futballozok, ez pedig maga után vonja, hogy ha jól megy a játék, el is ismerik a teljesítményemet” – mondta a 24 éves válogatott futballista, aki szerint éppen ezért nem meglepő, hogy más kluboknál szóba kerül a neve. Ugyanakkor hangsúlyozta, a Mainz elsőbbséget élvez.

„Még egyéves szerződésem van a Mainznál, és a klubmenedzserrel, valamint a vezetőedzővel is beszélgettünk már az esetleges hosszabbításról. Jelen pillanatban nem tudok jobb helyet elképzelni fejlődésem szempontjából a Mainznál, hiszen minden héten pályán lehetek, maximálisan bíznak bennem, a sérülésem után is. Ezért biztos, hogy a Mainz lesz az első klub, amellyel komolyabban tárgyalni fogok a jövőmről” – szögezte le Szalai.

Forrás: NSO.hu