Raikkönen: Nem mérvadó, ha pénteken lassú vagy

A finn világbajnok nem aggódik a pénteki időeredmények miatt, elmondása szerint több beállítást is kipróbáltak, az időmérőn újra gyorsak lesznek. 

Nem szerepeltek túl jól a Formula-1-es Kínai Nagydíj pénteki szabadedzésein a Lotus versenyzői, sem Kimi Räikkönen, sem Romain Grosjean nem aggódik azonban túlzottan, elmondásuk szerint ugyanis bőven lesz lehetőségük a fejlődésre az időmérőig.

A két pilóta az első, illetve a második szabadedzésen is meglehetősen hátul zárt, Räikkönen azonban a Lotus hivatalos weboldalának nyilatkozva elmondta, nem aggasztja a mai forma. 

„Nem sűrűn van jó autód már a pénteki napon, és vannak bizonyos dolgok, melyeken bizony javítanunk kell” – vallotta be Räikkönen. „Hogy őszinte legyek, nem igazán mérvadó az, ha az ember a leglassabb pénteken, ha a hétvége további részében kellően gyors tud lenni.”

„Most át kell néznünk a kapott információkat, és el kell végezni a szokásos változtatásokat az autón, hogy javítsunk rajta. Az nyilvánvaló, hogy lesz még munkánk vele. Ma kipróbáltunk bizonyos dolgokat a beállítások terén, szóval gyűjtöttünk információkat, melyeket most áttekinthetünk. Ráadásul pontosan tudjuk, mely területeken kell még javulást elérni.”

A finn csapattársa, Romain Grosjean is optimistán várja a hétvége további részét: habár voltak kisebb problémái, biztos benne, hogy sikerül megoldani ezeket.

„Magabiztosan érzem magam az autóval kapcsolatban” – nyilatkozta Grosjean. „Volt némi probléma a beállításokkal, de ez nem jelentős.”

A http://www.hirado.hu/formula1 oldalon a Forma-1 minden további híréről, érdekességéről, kulisszatitkáról is olvashatnak.


forrás: hirado.hu/formula1 / telesport.hu