Mancini most már megválna Balotellitől

Elképzelhető, hogy a szezon végén Roberto Mancini, a Manchester City labdarúgócsapatának vezetőedzője megválik botrányhős támadójától, Mario Balotellitől.

Az olasz szakember azt már kijelentette, hogy az idény során már nem számít 17 gólnál tartó honfitársára, akit legutóbb vasárnap, az Arsenal elleni rangadón állítottak ki.

"Emberként és játékosként is kedvelem őt, de ahogyan viselkedik arra nem találok szavakat" - nyilatkozta az 1-0-ra elveszített összecsapás után Mancini. "Sajnálom, mert ha így folytatja, elpocsékolja a tehetségét."

Az olasz tréner hozzátette: Balotelli játékával és viselkedésével állandóan a piros lapot kockáztatja, neki pedig 11 futballistára van szüksége, ezért a botrányairól elhíresült tehetséget nem fogja pályára küldeni a hátralevő hat fordulóban.

"Nagyon remélem, hogy megérti, milyen rossz irányba halad a karrierje, és bízom benne, hogy változtatni fog a viselkedésén" - tette hozzá Mancini.

Az olasz nemzeti hírügynökség (ANSA) úgy értesült, hogy Balotelli telefonon beszélt Cesare Prandelli szövetségi kapitánnyal, és elnézést kért viselkedéséért. A szakember korábban már kijelentette, hogy csak abban az esetben számol a játékossal a nyári Európa-bajnokságon, ha ehhez hasonló esetek nem fordulnak elő többet. A beszélgetés során Prandelli állítólag arra kérte Balotellit, hogy nyilvánosan kérjen elnézést, és javuljon meg.