Vörös Zsuzsanna és Jimmy sikere

Magyar tenyésztésű bobtail lett a világ legszebb és legeredményesebb pásztorkutyája; Vörös Zsuzsanna olimpiai bajnok öttusázó és Koroknai József Jimmy névre hallgató bobtailje szombaton nyerte el a címet az Angliában megrendezett Cruft's show-n.

Zsuzsa sportolóként mindent elért, minden címet megnyert, amiről sportoló csak álmodozhat. A megyeszékhely és a magyar női öttusasport első olimpiai bajnoka, többszörös világ- és Európa-bajnok. Nemrég abbahagyta az aktív pályafutását, azóta edzőként tevékenykedik a jövő bajnokaiért. Amikor még öttusázott, már akkor voltak kutyái, sok-sok szeretettel gondoskodott hű négylábú barátairól. Aki a sportban ilyen sikerekhez szokott, az bizony a kutyáira büszke gazdaként is a legmagasabbra tör a különböző kiállításokon, viadalokon. Már eddig is voltak szép eredményei, de a birminghami győzelem a legszebb, a döntő eredményétől függetlenül. Ugyanis ritkaság, hogy az angolok a nemzeti büszkeségüknek számító bobtailt állva tapsolják meg ha az egy másik országból származik...
Márpedig Zsuzsa Jimmyjével szombaton ez történt!
 fotó: Szabó Ivett
Balról: Vörös Zsuzsanna mellett a tenyésztő, Szetmár István, Buda Márta kutyakozmetikus, Hanó József, aki felvezette Jimmyt a versenyen és Koroknai József, Zsuzsa párja és vele együtt tulajdonosa a gyönyörű
bobtailnek.

A mostani Európa legtekintélyesebb kiállításának számít. A csoportversenyt megnyertük, és bekerültünk a vasárnap esti döntőbe. A bírók akkor és ott választják ki a legszebb kutyát mondta.
Zsuzsa meghatódottan válaszolt a győzelem örömének nagyságát firtató kérdésre.
Sírtunk, és mindenki nagyon boldog, persze a kutya is. Külön öröm, hogy ilyen nagy versenyen feltalálta magát a kedvencünk. Angol kutyával Angliában kis országból sikeresnek lenni nagy dolog, az angolok is értékelték ezt, és kellő tiszteletet kapunk tőlük.
forrás: fmh.hu / mob.hu