Távozik a Williams csapatától Adam Parr.

A Williams Formula-1-es csapata hivatalos közleményben jelentette be, hogy távozik a csapattól Adam Parr. 

A  Williams Grand Prix Holdings PLC elnöki pozícióját a továbbiakban Nick Rose tölti majd be. A vállalat felügyeletét továbbra is az istálló névadó csapatfőnöke, Sir Frank Williams végzi majd, kinek munkáját Toto Wolff részvényes, Alex Burns vezérigazgató, illetve az igazgatótanács többi tagja segíti majd.

„2006 végén kértem fel Adamet arra, hogy csatlakozzon hozzánk és segítsen nekem a csapat irányításában – fogalmazott Frank Williams. - Az elmúlt öt évben Adam eredményei felülmúlták várakozásaimat, és hálásnak kell lennem neki az elvégzett munkáért. Fontos szerepet játszott az elmúlt évi technikai átszervezésekben, melyeknek hála idén jóval versenyképesebbek lehetünk.”
Adam Parr
fotó: WilliamsF1
 
Maga Adam Parr úgy fogalmazott, hálás a Williamsnek az elmúlt évekért, arra azonban nem tér ki, hogy miért távozik az alakulattól öt esztendőnyi szolgálat után.

„Nagyon hálás vagyok Franknek azért, hogy a Williamsnél dolgozhattam az elmúlt öt évben” – mondta. - A Williams egyedülálló csapat, több mint 500 tehetséges és nagy szívvel rendelkező emberrel, és kiváló partnerekkel úgy a Formula-1-ben, mint azon kívül. A Williams most készen áll az előrelépésre, én pedig minden jót kívánok a csapatnak.”

Parr egyébként tavaly májusban egyszer már felajánlotta lemondását a csapat vezérkarának, mivel úgy érezte, felelős azért, hogy a Williams F1-es történetének legrosszabb idényét produkálta.

Parr hivatalosan március 30-án, pénteken távozik az istállótól.

2011-ben – noha több új szakember is érkezett – számos kulcsembere hagyta ott a Williams alakulatát, többek között Sam Michael, aki idén már a McLaren Mercedes sportigazgatójaként tevékenykedik.
 
A http://www.hirado.hu/formula1 oldalon a Forma-1 minden további híréről, érdekességéről, kulisszatitkáról is olvashatnak. 
forrás: hirado.hu / formula1 / telesport.hu