Christian Horner - gumiproblémánk van...

A Red Bull Racing megközelítőleg sem tudja hozni tavalyi formáját, Christian Horner csapatfőnök szerint a gumiproblémát nem tudják megoldani. 

A Pirelli abroncsainak megértésén dolgozik a Kínai Nagydíjat megelőző három hétben a Red Bull Racing alakulata, Christian Horner csapatfőnök szerint ugyanis ez szükséges ahhoz, hogy felzárkózzanak legfőbb riválisaikhoz.
Az osztrák alakulat Malajziában sem tudta hozni tavalyi formáját, és képtelen volt beleszólni az élen zajló küzdelmekbe: Mark Webber ugyan negyedikként ért célba, ám a kétszeres világbajnok Sebastian Vettel pont nélkül zárta a versenyt.
A Ferrari és a Sauber eközben tündökölt: Fernando Alonso meglepetésszerű győzelmet aratott, miközben Sergio Perez mindenki nagy megdöbbenésére gyakorlatilag a leintésig hajszolta a kétszeres világbajnokot.
Christian Horner úgy véli, muszáj jobban megérteniük a Pirelli gumijait ahhoz, hogy következetesebb teljesítményre legyenek képesek.
„A következetesség az egész szezon során fontos lesz. Mi kizárólag a saját teljesítményünkre összpontosítunk, ragaszkodunk terveinkhez” – mondta a szakember. „A szokásos kettő helyett Kína előtt három hét áll rendelkezésünkre, így azon fogunk majd dolgozni, hogy következetesebb teljesítményre legyünk képesek és jobban megértsük a Pirelli abroncsait.”
Adrian Newey, Sebastian Vettel Fotó: EPA
 
„Tavaly óta ugyanis a gumik változtak a legtöbbet, és azt is láthattuk, hogy különféle autók különböző helyeken tudnak gyorsak lenni. Kimi (Räikkönen) például nagyon begyorsult a maláj futam végére, hirtelen elkezdte futni a gyors szektorokat, tehát a gumik nagy szerepet játszanak.”
Horner elmondta, továbbá, ugyan már két futam lement az idei bajnokságból, az erőviszonyokat illetően továbbra sem kaptunk még tiszta képet, és véleménye szerint azok drasztikusan megváltoznak majd a szezon előrehaladtával.
„Ha a vasárnapi teljesítményt vesszük alapul, akkor egyértelmű, hogy Sergio Perez az új favorit” – viccelt a Red Bull csapatfőnöke. „Tényleg le a kalappal előtte, hiszen kiváló versenyt futott.”
„A rajongókra remek év vár, az erőviszonyok sokat változnak majd, és Malajziában is érdekesen alakultak, hiszen Sergio gyakorlatilag a leggyorsabb volt a pályán. Zárkózott fel a Ferrarira, és folyamatosan növelte a távolságot a McLaren előtt, úgyhogy az első két versenyből nem nagyon szabad messzemenő következtetéseket levonni.”
Újságírók természetesen arra is rákérdeztek, mennyire tartja esélyesnek a Szepangban parádézott Saubert arra, hogy a következő futamokon is a győzelemért szálljon harcba. „A vasárnapi versenyen az ő autójukat kellett megverni. Valójában az ő versenyző/autó kombinációjuk volt a legerősebb. Le a kalappal előttük, nem hiszem, hogy sokan számítottak erre” – válaszolt Horner.
A http://www.hirado.hu/formula1 oldalon a Forma-1 minden további híréről, érdekességéről, kulisszatitkáról is olvashatnak.
forrás: hirado.hu / formula1 / telesport.hu