Briattore ismét beszólt

Flavio Briattore nem vár túl sok izgalmat az idei szezontól, és véleménye szerint az erőviszonyok tekintetében a csata ugyanott folytatódik majd, ahol tavaly Brazíliában véget ért.


A korábbi Formula-1-es csapatfőnök, Flavio Briattore most is hozta szókimondó formáját, és az idei szezonnal kapcsolatban (és úgy általában a mai F1-ről) kissé szkeptikusan és meglehetősen ironikusan fogalmazott.

"Az autók már a szélcsatornában készülnek, a mérnökök nem is mennek ki a versenypályákra, és 200 millió eurók mennek el arra, hogy egyforma autókat építsenek. Tavaly már az első versenyt követően lejátszott volt a bajnokság, és ugyanaz lesz most is. A Red Bull két tizedmásodpercet ad majd a McLarennek, hármat a Mercedesnek, a Ferrarinak és a Lotusnak pedig 4-7 tizedet.”

"Két tizedmásodperces lemaradás olyan, mint a fociban egy 2 gólos hátrány. Alonso a Formula-1 (Lionel) Messije, de ha nincs versenyképes kocsija, akkor nem tud mit tenni” - nyilatkozta a Sky Sport 24-nek a 61 esztendős olasz, akit az sem villanyozott fel túlságosan, hogy hat világbajnok lesz idén a mezőnyben.

"Bármelyik felsőkategóriás versenyző megnyerte volna a bajnoki címet a Red Bull autójával. Már csak akkor van igazi show, ha esik az eső. Ha GP2-es autókba ültetnénk be a hat világbajnokot, az sokkal szórakoztatóbb lenne.”
forrás: motorsportal.hu