Barrichello Európai rajongókat szerez az IndyCar-nak

Nagy terhet raknak az IndyCar-sorozat rendezői Rubens Barrichello vállára, azt várják a 39 éves korábbi Forma–1-es pilótától, hogy Európában és Ázsiában is rajongókat szerez a kategóriának.

Nigel Mansell után a legnagyobb névnek tartják az amerikaiak Rubens Barrichellót, aki a száguldó cirkuszból érkezett az IndyCarba, így nem csoda, ha máris milliós rajongótábora van a tengerentúlon. Jobbkor nem is jöhetett volna a brazil csatlakozása a sorozathoz, hiszen a kategória legnépszerűbb arca, Danica Patrick épp most intett búcsút.
Danica népszerűségét remélik Barrichellótól
Rubens Barrichello érkezésének az Indy jogtulajdonosa, Randy Bernard nagyon örül
Fotó: DDPI

Igaz, Barrichellótól nemcsak a csinos barna pótlását várják – aki egyébként 115 futamon mindössze egy győzelmet és hét dobogós helyezést ért el –, hanem azt is, hogy az európai és ázsiai nézőket is a televízió elé ülteti.

– Barrichello érkezése máris meglátszik a jegyeladásokon – lelkendezett az IndyCar mindenható ura, Randy Bernard, aki azt is elárulta, hogy internetes felmérésük alapján a szurkolók 98,89 százaléka örül a felbukkanásának.

S hogy mi várható a vasárnapi floridai idénynyitón a KV Racing újoncától? – Ha Rubens nem hinne abban, hogy nyerhet, itt sem lenne – mondta csapattársa, Tony Kanaan. – Persze szüksége van az oválpályán egy kis rutinszerzésre, de biztos vagyok benne, hogy hamar belejön, és az idény végén harcban lesz a bajnoki címért.
forrás:  borsonline.hu