A Mercedes az F1 elhagyásával fenyeget?

A Mercedes akár a Forma-1 elhagyásával is megfenyegetheti Bernie Ecclestone-t annak érdekében, hogy érvényt szerezzen akaratának az új Concorde Egyezmény kapcsán. A kiscsapatok még csak másolatot sem láttak a dokumentumból.
Mivel egyelőre csak a Forma-1-es csapatok „többsége” írta alá az új Concorde Egyezményt, azaz a Ferrari, a Red Bull Racing és a McLaren Mercedes, továbbra is kérdéses, hogy mi lesz a Mercedes sorsa – és a Williamsé is.
A Sauber és a Toro Rosso biztos aláírta az új egyezményt, (és talán a Force India is) – ezt arra alapozzák, hogy mindkét csapat korán kilépett a FOTA-ból, és mindketten kapcsolatot ápolnak nagyobb csapatokkal (Ferrari és Red Bull), melyek már aláírták a dokumentumot.
A kiscsapatok sorsa annyira nem érdekli Ecclestone-t, hogy a Caterham, a Marussia, és a HRT állítólag még csak másolatot sem kapott az új dokumentumból.
A csapatok nemcsak a jelenlegi teljesítményük szerint kapják a pénzt, hanem a múltban elért sikerekért is, és a Forma-1-ben eltöltött idő alapján is – és a minél tovább tartó változatlan névhasználatért is.
A Mercedes több szempontból is hátrányos helyzetben van a pénzosztásnál, mivel csak három éve van jelen gyári csapatként, és jogelődjei (BAR, Honda, Brawn) kevés sikert értek el – leszámítva a Brawn GP-t, mely azonban csak egy évig létezett. Ráadásul mióta Mercedes néven indulnak, csak pár dobogós helyezés jutott a csapatnak.
A paddockból érkező hírek szerint a Mercedes kész az Európai Unióhoz fordulni jogorvoslatért, és ha ez sem jár sikerrel, akkor a Forma-1 elhagyását is kilátásba helyezik – motorszállítóként is.
Utóbbi nehéz helyzetbe sodorná a McLarent és a Force Indiát is.
Telegraph szerint teljesen érthető, hogy a Mercedes és annak anyacége, a Daimler készen áll rá, hogy felvegye a kesztyűt, és kemény kézzel bánjon a Forma-1-gyel.
A Mercedes egyelőre nem kívánta kommentálni az eseményeket:
„A megértésüket szeretnénk kérni, mert a csapatunknak jelenleg nincs mondanivalója ezzel kapcsolatban”- mondta a Mercedes sajtósa.

„Természetesen azonnal informálni fogjuk önöket a megfelelő időben.”
Norbert Haug hozzátette: „Nem tudom, hogy ki írta alá. Közzétettünk egy rövid közleményt, és ez minden, amit mondani akartunk.”
forrás:  f1-live.hu