Villeneuve is ülhetett volna Wheldon helyén

Jacques Villeneuve, a kanadai autósport-fenegyerek elárulta: valószínűleg az életét köszönheti annak, hogy nemet mondott arra az IndyCar-felkérésre, amelyet a halálos balesetet szenvedő Dan Wheldon elfogadott.

 Mint ismeretes, Wheldon az IndyCar évadot lezáró Las Vegas-i futamon bekövetkezett tömegbalesetben vesztette életét. A széria 2005-ös bajnoka egy különös akció keretein belül állt rajthoz: egy internetes cég ötmillió dollárt ajánlott fel annak, aki az utolsó helyről rajtolva győzelmet arat a futamon.

Villeneuve – aki 1995-ben szintén IndyCar-bajnok volt, majd 1997-ben a Forma-1-ben is megszerezte a vb-címet – az F1-es évadot lezáró Brazil Nagydíj helyszínén, Interlagosban árulta el az újságíróknak, hogy neki is felkínálták a Las Vegas-i viadalon való indulás lehetőségét. A kanadai nemet mondott, mert túlságosan veszélyesnek találta a helyszínt.
„Amikor 34 versenyző köröz egy szűk oválon, mindig vannak olyanok, akik megpördülnek és olyan újoncok is, akik balesetet okoznak. Semmi gondom a kockázattal, de ezt túlságosan nagynak tartottam. Elég jól tudom, hogy milyen érzés az, amikor háromszázzal nekicsapódsz a falnak” – fogalmazott a 40 éves kanadai.
Villeneuve az utóbbi években minden követ megmozgatott annak érdekében, hogy visszatérhessen a Forma-1-be, azonban leszögezte: már letett erről a tervéről is.
 forrás: automenedzser.hu