A Petronas elhagyja a Mercedest?

A legfrissebb jelentések szerint a Petronas hamarosan kiszállhat a királykategóriából, melynek köszönhetően Jaime Alguersuari és a Cepsa kerülhet előtérbe az istállónál.

A spanyol versenyző első körben a Mercedes AMG tartalékja lehet.

Továbbra sem tudni, hogy mi lesz Jaime Alguersuari sorsa a Formula-1-ben, vagy azon kívül. A spanyol pilóta hetekkel ezelőtt úgy nyilatkozott a sajtónak, hogy ha a Scuderia Toro Rosso nem ajánl neki új versenyzői szerződést 2012-re, akkor távozik a kategóriából, és máshol folytatja tovább.

Nos, most úgy tűnik, hogy Alguersuari meggondolta magát, és miután visszautasította a Red Bull Racing tartalékszerepét a 2012-es évre, a Mercedes AMG istállóval folytat komoly tárgyalásokat, ahol az első körben, mint teszt-és tartalékpilóta vállalhat szerepet Michael Schumacher, valamint Nico Rosberg mellett.

A spanyol AS úgy tudja, hogy a Mercedes AMG hamarosan meghozza a döntését a harmadik versenyzőjéről, aki Jaime lehet. A spanyol mögött ott áll az International Petroleum Investment Company (IPIC), Abu Dhabi állami befektetési alapja, mely tulajdonosa a pilótát támogató Cepsa cégnek.

A Cepsa célja, hogy nagy nemzetközi hírnévre tegyen szert, és ebben a Mercedes AMG lehet a segítségére, miután a hírek szerint a Petronas, a maláj olajvállalat a kilépést fontolgatja az F1-ből. Ha ez megerősítést nyer, akkor az IPIC részvétele még ennél is nagyobb lehet a sportban.
forrás:  f1-live.hu
Fotó: Mercedes