Holcim | szórólap

Új munkahelyek létesülhetnek Dabason

Elosztó és Logisztikai Központ

Mivel foglalkozik a Holcim ?

A holcim építőipari alapanyagokat-így cementet, betont, kavicsot-termel és forgalmaz. A cég jogelődjét 1912-ben alapították svájci Holdenrbank településen. Magyarországon leányvállalata Holcim Hungária Zrt. néven működik, mely közel hétszáz embernek ad munkát számos településen.

Mit érdemes tudni az Elosztó és Logisztikai Központról ?

A tervezett létesítmény hosszú távon fontos összeköttetést biztosít a cég gyárai és a felhasználási hely között.

A központba vasúton, tartályokban érkezik a cement, melyet zárt rendszerben silókba áttöltve tárolnak, majd közúton szállítanak a felhasználás helyére tartálykocsikban vagy zsákokba csomagolva.

Hol lesz a Központ?

Több lehetséges település közül az előzetes vizsgálatok, engedélyeztetések és tárgyalások lezárulta után születik meg a mindenki által támogatott döntés. Dabas külterületén az öregországúti hulladéklerakó-közeli területet vizsgáljuk.

Figyelemmel a Dabasiakra és a környezetre

A központban kizárólag tárolás és kisebb mennyiségben zsákokba történő csomagolás is lesz. A körszerű, zárt rendszerű működés és a nagy hatékonyságú, porszűrők beépítése garantálja, hogy a környezetbe csekély mértékű por kerüljön, melynek nincsen hatása a lakott területekre.

Az Öregországúton az út teljes szerkezeti átépítése és az új körforgalom kialakítása eredményeként - a növekedő forgalom ellenére - a közlekedésből fakadó zaj, rezgésterhelés csökkenni, míg a közlekedés biztonsága javulni fog. Ezen kívül lakott területeket nem érint a közúti szállítás.

Milyen előnye lesz a Központ megépüléséből a városnak, a lakóknak ?

Munkahely: Közvetlenül 25 - 30 ember dolgozik majd a Központban. Közvetve pedig további 50 új munkahely létesül. Többek között a szállítmányozás, a karbantartás, a kertészet, a takarítás és a biztonsági szolgálat területére keresünk munkatársakat.

Adóbevétel: 
A Holcim több tízmillió forint helyi adót fizet a beruházás után, mely az önkormányzat számára újabb fejlesztések előtt nyit kaput.

Fejlődés: 
A Holcim fejleszti a közmű - és a közúthálózatot, mellyel a dabasi és a környékbeli lakosok, vállalkozások számára is magas színvonalú infrastruktúrát teremt.

Együttműködés: 
A Holcim hosszú távon együttműködik a civil szervezetekkel, intézményekkel. Változatos programokkal, pályázatokkal és a helyi igényekre szabott társadalmi kezdeményezésekkel járúl hozzá a közösségi élet felpezsdítéséhez.

Holcim Hungária Zrt.
1037 Budapest,
Szépvölgyi Irodapark,
Montevideo utca 2/c.III.em.
Telefon +36 1 398 6013
www.holcim.hu
forrás: a postaládámba bedobott szórólap