Ki viheti haza a trófeát?

Ki viheti haza a trófeát? A két csapat már megvan, a rajongók is készülnek, ki lesz az 50. Super Bowl győztes!?....



- Az NFL bejelentette, Lady Gaga énekli az 50. Super Bowl előtti himnuszt.

- A Super Bowl 50. nagydöntőjének másik neve az Arany Super Bowl (Golden Super Bowl).

- A mérkőzést Golden State (Kalifornia) területén játsszák majd, a San Francisco 49ers stadionjában, amely nevét a kaliforniai aranyláz aranyásói emléke után kapta.

- Az 50. évforduló hagyományosan aranyévfordulóként ismert.

- A szezon folyamán az arany szín dominál az NFL megjelenésében. A logókban is jellegzetes az aranyszín, a pályákon az 50 yardos vonalat jelző szám arany színű.

- A korábbiakkal megegyező római számmal írt elnevezés (Super Bowl L) helyett ezt a mérkőzést arab számmal jelölik Super Bowl 50 néven.

- Jaime Weston, a liga alelnöke szerint ennek az elsődleges oka, hogy az „L” betű kevésbé volt alkalmas esztétikus logó tervezésére.

- A mérkőzés egyik résztvevője a Carolina Panthers, amely az alapszakaszból az NFC első kiemeltjeként jutott a rájátszásba 15–1-es mutatóval. Erőnyerőként csak a konferencia-elődöntőben játszott először. Itt hazai pályán a Seattle Seahawkst győzte le. A konferenciadöntőben szintén hazai pályán győzött a Arizona Cardinals ellen.
- A Carolina korábban egyszer játszott Super Bowlt, amelyet elvesztett (XXXVIII).

- A másik résztvevő a címvédő Denver Broncos, amely az alapszakaszból az AFC első kiemeltjeként jutott a rájátszásba 12–4-es mutatóval. Erőnyerőként csak a konferencia-elődöntőben játszott először. Itt hazai pályán a Pittsburgh Steelerst győzte le. A konferenciadöntőben szintén hazai pályán győzött a címvédő New England Patriots ellen.
- A Denver korábban hétszer játszott Super Bowlt, ebből kettőt nyert meg (XXII, XXIII).