BKK: a H5-ös HÉV csak a Batthyány tér és a Margit híd között nem jár a hétvégén

Szombaton és vasárnap csak a Batthyány tér és a Margit híd között kell pótlóbuszra szállniuk az utasoknak a H5-ös HÉV helyett - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-t.

 


Közölték: a III. kerületi Szentendrei út városközpont felé vezető útpályáján az aquincumi HÉV-állomásnál az épülő gyalogos-felüljáró környékén körülbelül 60 méter hosszúságban lezárják a külső forgalmi sávot a Budapest-Esztergom vasútvonal felújítási munkáihoz kapcsolódó építkezés miatt.
   
Azonban - tették hozzá - elhalasztották a felüljáró acélhíd-szerkezetének beemelését, ezért a hétvégére tervezett, Batthyány tér és Békásmegyer közötti HÉV-pótlás elmarad, helyette a budai fonódó villamoshálózat építéséhez kapcsolódó munkák miatt csak a Batthyány tér és a Margit híd, budai hídfő között kell a H5-ös jelzésű pótlóbuszra szállni. 
   
Azt írták: az aquincumi gyalogos-felüljáró építése várhatóan december közepéig tart, addig a Szentendrei úti munkaterület mellett óránkénti 50 kilométeres sebességkorlátozás lesz érvényben.
   
A BKK keddi tájékoztatása szerint a Batthyány tér és Békásmegyer között jártak volna pótlóbuszok az aquincumi felüljáró beemelése miatt.