Fe­jen­ként 200 eu­ró­ért szál­lí­totta a me­ne­kül­te­ket a da­basi férfi, el­kap­ták



A rend­őr­ség gya­nú­sí­tott­ként hall­gatta ki azt a da­basi férfit, aki fe­jen­ként 200 eu­ro­ért afgán me­ne­kül­te­ket szál­lí­tott volna a szerb határ kö­ze­lé­ből Bu­da­pestre.

A fő­vá­rosba nem si­ke­rült el­jut­niuk, az au­tó­pá­lyán el­len­őr­zésbe fu­tot­tak.
A Dabasi Rendőrkapitányság eljárást indított egy 57 éves dabasi férfi ellen, aki nyolc afgán menekült jogellenes tartózkodását segítette elő Magyarországon.

 A legfrissebb információk szerint a gyanúsított 2015. szeptember 1-jén fejenként 200 euro ellenében a szerb határ közeléből Budapestre akarta eljuttatni az afgánokat- írja a police.hu. Ez is érdekelhet: Afgán csoport szítja a hangulatot az eddig nyugodt Keletinél!

A csanyteleki férfi személyautóval szállította volna a fővárosba a menekülteket, de a rendőrök az M5-ös autópályán ellenőrizték az autót és utasait.

H. Istvánt – elfogását követően – a Dabasi Rendőrkapitányságon előállították, gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették, autóját lefoglalták.

 Az afgán állampolgároknem tudták igazolni Magyarországon való jogszerű tartózkodásukat, ezért őket a rendőrök a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság munkatársainak átadták.

forrás: http://ripost.hu/