Több mint ötezer rászoruló gyermeket táboroztat idén nyáron a Katolikus Karitász



Több mint ötezer rászoruló gyermeket táboroztat idén nyáron a Katolikus Karitász az ország különböző pontjain egy-egy hétig - tájékoztatta a segélyszervezet sajtószolgálata az MTI-t.

 
A Katolikus Karitász ingyenes táboraiban nehéz helyzetben, sokszor mélyszegénységben élő családok gyermekei és fogyatékossággal élő fiatalok vehetnek részt, akik közül sokaknak ez az egyetlen nyaralási lehetőségük a szünidőben. A résztvevők között olyan gyermekek is vannak, aki váltóruhát sem tudnak magukkal vinni - írták.
 
A táborokat plébániákon, lelkigyakorlatos házakban, valamint balatoni üdülőkben tartják, van köztük bentlakásos, napközis, tematikus, sport- és kézműves tábor is. A segélyszervezet önkéntesei minden táborban színes programot állítanak össze kirándulással, kézműves foglalkozással, játékos vetélkedőkkel és ahol lehet, strandolással.
 
Hozzátették: a segélyszervezet országos központja emellett 15 millió forint értékben nyaralási utalványokkal is támogatja a nehéz anyagi helyzetben lévő családokat.