A legjobb fővárosi és vidéki éttermek tálalásában különleges paprikáscsirke-kreációkat kóstolhatnak az 5. Gourmet Fesztivál látogatói május 21. és 24. között a budapesti Millenáris parkban, ahol a legkiválóbb borászatok, cukrászdák és a gasztrovilág egyéb jeles képviselői is bemutatkoznak.
Gasztroszakértői csapat válogatta össze a fesztiválra azokat, akik ma Magyarországon a gasztronómiai élvonalba tartoznak, így a programra kilátogatók a legjobbakat kóstolhatják végig a több mint száz kiállító standján - hangsúlyozta az eseményt beharangozó hétfői sajtótájékoztatón Gerendai Károly, a Gourmet Fesztivál főszervezője.
Hozzátette, hogy a pünkösdi hosszú hétvégén megrendezett, és így négynaposra bővített gasztronómiai programsorozaton az éttermek séfjei is szinte kivétel nélkül jelen lesznek.
A korábbi évek tradícióját követve idén is egy hagyományos étel, ezúttal a paprikás csirke újrafogalmazását kérték az éttermektől, de természetesen saját fogásaikat is kóstolásra kínálják a vendégeknek, akik Michelin-csillagos éttermek kínálatát is megízlelhetik.
A street food kategóriában ezúttal újdonságként megjelenik a grillezés és a barbecue (BBQ), és kiderül az is, hogy mi a különbség a kettő között.
Külön helyszínen mutatkozik be a magyar Bocuse d'Or Akadémia, a világ legrangosabb szakácsversenyének hazai központja. A Gourmet Fesztiválon a januári lyoni verseny magyar standján nagy sikert arató öt magyar étterem - az Arany Kaviár, a Kistücsök, a Bock Bisztró, az Onyx és a Gerbeaud - által összeállított ötfogásos menü kóstolható végig. Ehhez kivételesen előzetesen kell helyet foglalni a www.gourmetfesztival.huoldalon.
A fesztivál gasztroszínpadán, ahol non-stop étel- és italkóstolókkal is várják a vendégeket, bemutatkozik többek között Miguel Rocha Vieira, a Michelin-csillagos Costes séfje és Huszár Krisztián, a ZONA Budapest séfje.
A korábbi évekkel ellentétben idén a nagyközönség már csütörtöktől látogathatja a fesztivált, a szakmai program aznap délután véget ér. Részletes információt a fesztivál honlapján találhatnak az érdeklődők.