Délben indul a klímaváltozás elleni összefogás magyar honlapja

Délben kezdi meg működését Áder János államfő kezdeményezésére az a honlap, amelyen keresztül a klímaváltozás elleni összefogást támogathatják a magyarok - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal csütörtökön az MTI-vel.


    Áder János kedden jelentette be, hogy csatlakozik az Al Gore volt amerikai alelnök által indított kezdeményezéshez, amelynek célja, hogy egymilliárd támogatót szerezzen az év végi, párizsi klímacsúcs előtt, ezzel ösztönözve a világ vezetőit a klímaváltozás elleni nemzetközi összefogás megteremtésére.
 
A köztársasági elnök akkor azt kérte, mindenki csatlakozzon a kezdeményezéshez awww.elobolygonk.hu oldalon. A honlapon a csatlakozók nevét, e-mail címét és irányítószámát kérik, de a magyar adatvédelmi szabályok betartása érdekében neveket, személyes adatokat nem küldenek át az amerikai félnek, mindössze - közjegyzői hitelesítést követően, rendszeres időközönként - a regisztrálók számát.
 
www.elobolygonk.hu oldalon felhívás fogadja az oldalra látogatókat: "Közösen felemelve a hangunkat küldjük el egyértelmű üzenetünket a világ vezetőinek: haladéktalanul cselekedjenek az éghajlatváltozást okozó környezetszennyezés ellen." A honlap amerikai "anyaoldala" awww.liveearth.org.