Cigarettacsempészeket fogtak el a NAV nyomozói egy budapesti családi házban

Cigarettacsempészeket fogtak el a NAV nyomozói és pénzügyőrei egy budapesti családi házban - közölte az adóhatóság Dél-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense az MTI-vel pénteken.
  
  
Kuperczkó Adrienn tájékoztatása szerint a nyomozás szálai Somogy megyéből vezettek a fővárosba, ugyanis a csempészbanda irányítója egy Siófokon bejelentett román állampolgárságú férfi, akinek egy budapesti családi házában januárban már lefoglaltak 13 ezer doboz ukrán adójegyes cigarettát.
    
Mivel a nyomozás során felmerült a gyanú, hogy a csempészek a leleplezés ellenére nem hagytak fel tevékenységükkel, a nyomozók most a banda irányítójának egy másik budapesti házában is házkutatást tartottak, melynek során 14 ezer doboz ukrán adójegyes cigarettát és 12 millió forintnyi készpénzt foglaltak le.
    
A banda irányítója megpróbált elmenekülni a NAV nyomozói elől, de rövid időn belül elfogták, mint ahogy a garázsban cigarettát pakoló három embert és az újabb szállítmánnyal érkező, a NAV-os járműveket meglátva elmenekülő jármű vezetőjét is.    
    
A jelentős értékre elkövetett orgazdaság miatt indított nyomozás öt gyanúsítottja közül négyen szabadlábon védekezhetnek, a csempészbandát irányító férfi előzetes letartóztatásban van. Az elkövetők akár 5 év börtönbüntetést is kaphatnak.

forrás: MTI
kép: