Ismét elérhetők az Országos Meteorológiai Szolgálat aktuális veszélyjelzései

Ismét elérhetők az Országos Meteorológiai Szolgálat aktuális veszélyjelzési információi.


Mint írták, a fővárost érintő zivatarok okozta villámcsapás miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat weboldalán lévő információk még csak részben frissülnek, de a veszélyjelzés oldal már aktuális információkat tartalmaz. A veszélyes időjárási jelenségekről ismét tájékozódni lehet a veszelyjelzes.met.hu, www.met.hu/idojaras/veszelyjelzes/, valamint awww.met.hu/omsz/OMSZ_hirek/ oldalon.
  
A vasárnap délutáni villámcsapás okozta hibák elhárítását a meteorológiai szolgálat folytatja - tették hozzá.
  
A legfrissebb figyelmeztetés szerint dél felől valószínűleg újabb zivatarzóna érkezik, amely főként a középső országrészt érintheti. Itt előfordulhat villámlás, jelentős mennyiségű - akár 20-40 milliméter - csapadék hullhat, esetleg rövid ideig viharossá fokozódhat a szél, és néhol jégeső is lehet.
  
Hétfő délelőtt átmenetileg ismét kissé csendesebbre fordul az idő, majd újra megindul a zivatarok képződése. Hétfőn is sokfelé lehetnek zivatarok, többfelé felhőszakadással, néhol jégesővel és viharos széllel. Az Alföldön akár hevesebb zivatarok is lehetnek, amelyeket nagyobb méretű jég és akár 70-80 kilométer/órás erősségű szél is kísérhet.

forrás: MTI
kép: http://www.met.hu/