Koronglövő Eb - Ünnepélyes megnyitóval kezdődött meg a viadal

Kedden este a megnyitó ünnepséggel kezdődött meg a sarlóspusztai koronglövő Európa-bajnokság, amelyen 43 ország 396 versenyzője vesz részt.

A szervezők tájékoztatása szerint az ünnepélyes eseményt Dabason rendezték meg, ahol Nagy György, a Magyar Sportlövő Szövetség elnöke köszöntötte a csapatokat. A sportvezető hangsúlyozta, hogy szeretnék bebizonyítani, hogy Magyarország képes egy európai szintű eseményt rendezni, mely felejthetetlen élményt nyújt majd minden sportolónak.
  
A megnyitón Simicskó István sportért felelős államtitkár, valamint Balogh Gábor, a miniszterelnökség sporttanácsadói kabinetjének vezetője is üdvözölte a lövőket. Vlagyimir Liszin, az európai szövetség (ESC) elnökének levelét pedig Tamaz Imnaisvili, az ESC elnökségi tagja olvasta fel.
  
Az Európa-bajnokság versenyei szerdán 9 órakor kezdődnek meg Sarlóspusztán, a férfi és női traposok küzdelmeinek első napjával.
  
Az Eb-n 18 magyar vesz részt, a felnőtteknél elsőként a férfi traplövők, Hegyi Norbert, ifj. Szollár András és Kovács Gusztáv lépnek majd lőállásba.

forrás: MTI