Gyermeknap - Ingyenes múzeumlátogatások és kreatív műhely várja a gyerekeket

Vasárnap, a gyermeknapon 18 éves korig ingyenesen látogathatók a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria állandó és időszaki kiállításai, a Design Terminálban pedig a Mini Terminál kreatív műhelye biciklis termékek készítésére várja a gyerekeket.


A múzeumokban a 8-13 éves korosztály tagjai számára tárlatvezetést is szerveznek: a Magyar Nemzeti Galériában délelőtt Nyári színek és fények címmel kalauzolják a fiatalokat, a Szépművészeti Múzeumban pedig délután a Varázslatos lények című programra várják őket - olvasható a múzeumok által az MTI-hez eljuttatott közleményben.
  
Felhívják a figyelmet arra, hogy a tárlatvezetéseken a résztvevők létszáma műtárgybiztonsági okokból korlátozott, így a részvételt érkezési sorrendben tuják biztosítani a kiállítóhelyek.
  
A Design Terminál kreatív műhelye, a Mini Terminál a kisiskolás korosztályt biciklis programmal várja vasárnap délelőtt az Erzsébet téren. Itt a gyerekek divatos, vázra szerelhető táskákat, fényvisszaverő kitűzőket, bicikliékszereket, nadrágvédőket tervezhetnek és készíthetnek.
  
A műhelymunka során megismerkednek az alapvető biciklis közlekedési szabályokkal és kultúrával, valamint a biztonságos bringázás kellékeivel is - olvasható a Design Terminál MTI-hez eljuttatott ajánlójában.

forrás: MTI