Maradt Kabát kétmeccses eltiltása

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága keddi ülésén - tárgyalás megtartása után - hatályában változatlanul fenntartotta az újpesti Kabát Péter korábbi, két mérkőzésre szóló eltiltását.

A játékos a Diósgyőr elleni találkozón hátulról beletalpalt Lazar Marjanovic térdhajlatába. A játékvezető nem vette észre a durva szabálytalanságot, ezért nem állította ki Kabátot, de a fegyelmi bizottság a meccsről készült felvételek és a bíró kiegészítő jelentése alapján bizonyítottnak találta, hogy a futballista veszélyeztette ellenfele testi épségét.
   
A testület - ugyancsak tárgyalás megtartása után - a Diósgyőri VTK-ra korábban kiszabott 200 ezer forintos pénzbüntetést 150 ezer forintosra mérsékelte, míg a Kaposvári Rákóczi FC ellen Oláh Lóránt labdarúgóval szembeni pénzügyi tartozás miatt elrendelt fegyelmi eljárást megszüntette.
   
Az MLSZ honlapjának beszámolója szerint a múlt hétvégén kiállított  Raffaele Alcibiade (Budapest Honvéd) egy bajnoki találkozóra szóló eltiltást kapott, a Paks vezetőedzője, Csertői Aurél pedig írásbeli megrovásban részesült.
forrás: MTI