Május elsején avatják az új Nagyerdei Stadiont Debrecenben

Május elsején, nagyszabású gálaműsor keretében adják át az új debreceni Nagyerdei Stadiont - jelentette be Kósa Lajos, a város fideszes polgármestere csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Tájékoztatása szerint este háromnegyed hétkor nyitják meg a stadion kapuit, az egyórás zenés műsor - amelyben fellép mások mellett Tóth Vera, Tóth Gabi, Heincz Gábor, Radics Gigi, Király Viktor, Miklósa Erika, Sasvári Sándor és Keresztes Ildikó - este nyolc órakor kezdődik.
   
A zenei produkciók után focigálát rendeznek, előbb "Loki-Loki" bemutató lesz, a csapat jelenlegi játékosai egymás ellen futballoznak. A második meccsen a DVSC öregfiúi játszanak a magyar válogatott öregfiúival.
   
Kósa Lajos a további menetrendről elmondta: "ha szerencséjük lesz", május 6-án Magyar Kupa-elődöntőt láthatnak a szurkolók, míg május 10-én az Újpestet, június 1-jén pedig Budapest Honvédot fogadja a DVSC a Nagyerdei Stadionban, utóbbi meccsel zárják a bajnokságot. Ha sikerrel veszi a Debrecen a Videoton elleni elődöntőt, akkor a Ligakupa fináléjának hazai mérkőzését is az új stadionban tartják. Ezekre az összecsapásokra április 8-án kezdik árusítani a jegyeket és bérleteket, és akiknek bérletük van az Oláh Gábor utcai stadionba, csak regisztrálniuk kell.
   
Szűcs Gyula, a kivitelező Hunép Zrt. vezérigazgatója a sajtótájékoztatón elmondta: a stadion csaknem teljesen készen van. Jelenleg folynak a hatósági bejárások és a műszaki felülvizsgálás, május elsejére pedig minden készen áll majd a szurkolók és az érdeklődők fogadására.
forrás: MTI
kép: nb1.hu