Hivatali vesztegetés miatt indult eljárás egy bv-tiszthelyettes ellen

Ötvenezer forintért vállalta a Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet egyik őre, hogy tiltott tárgyat csempész be az intézet területére, emiatt hivatali vesztegetéssel gyanúsítja a Központi Nyomozó Főügyészség.


A főügyészség szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Nemzeti Védelmi Szolgálat megbízhatósági vizsgálatot folytatott, és ennek keretében vasárnap felvették a kapcsolatot a főtörzsőrmesterrel. A megbeszélt találkozón a magát fel nem fedő tárgyalótiszt arra kérte a bv-alkalmazottat, hogy ötvenezer forintért juttasson be egy tiltott tárgyat egy fogvatartottnak. A főtörzsőrmester elfogadta az ajánlatot, át is vette a becsempészendő tárgyat és a pénzt.
   
A Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársai elfogták a tiszthelyettest, akit a főügyészség hivatali vesztegetés elfogadása bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatott ki. A gyanúsított beismerte a bűncselekmény elkövetését.
   
Az ügyészség szerdán állítja bíróság elé a gyanúsítottat, ügyében a Fővárosi Törvényszék katonai tanácsa fog dönteni - közölték.
forrás: MTI