A két klubnak 750 ezerbe került az Újpest-FTC rangadó

A két klubot összesen 750 ezer forintra büntette meg a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága keddi ülésén a pénteken rendezett Újpest-Ferencváros bajnoki rangadó kapcsán.

A testület rendezési hiányosságok, pirotechnikai eszközök használata és megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt az Újpestet, mint visszaesőt 450 ezer, pirotechnikai eszközök használata és megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt az FTC-t, mint visszaesőt 300 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta.
   
Az MLSZ honlapján olvasható indoklás szerint a bírságok közötti különbség oka az, hogy a hazai szektorból több alkalommal használtak pirotechnikai eszközöket és a megbotránkoztató rigmusok is többször hangzottak el.
   
Szintén pénzbírságot kapott a Debrecen, amiért szurkolói a Győr ellen pirotechnikai eszközöket használtak. A hajdúságiaknak 150 ezer forintot kell fizetniük.
   
A fegyelmi bizottság ugyanakkor - tárgyalás megtartása után - az FTC-vel szemben a DVSC elleni mérkőzéssel kapcsolatban kiszabott korábbi 300 ezer forintos pénzbüntetést 250 ezerre mérsékelte.
   
A hétvégén kiállított játékosok közül a mezőkövesdi Vermes Krisztiánnak és a Puskás Akadémiában futballozó Tóth Balázsnak két-két, míg a győri Pátkai Máténak egy mérkőzést kell kihagynia.
   
A Ligakupában történt kihágások miatt a Ferencvárosnak és a Szigetszentmiklósnak egyaránt 100 ezer forintot kell fizetnie, előbbi a szurkolói által kiabált megbotránkoztató rigmusok, utóbbi rendezési hiányosságok miatt bűnhődik.
forrás: MTI
kép: nb1.hu