Mérsékelték az FTC pénzbüntetését, Kabátot eltiltották

Jelentősen, 500 ezerről 50 ezer forintra mérsékelte a Ferencváros pénzbüntetését a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága, amely keddi ülésén az MTK elleni örökrangadó után hozott ítéletét változtatta meg.

Az MLSZ honlapjának beszámolója szerint a Ferencváros fellebbezésében vitatta, hogy objektív felelőssége lett volna a Hungária körúti mérkőzésen a vendégszektorban helyet foglaló szurkolók magatartásáért. A keddi döntés még nem jogerős.
   
A múlt hétvégén kiállított játékosok közül a mezőkövesdi Vermes Krisztián és a diósgyőri Futács Márkó egyaránt egy bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.
   
Az újpesti Kabát Péter ugyan nem kapott piros lapot a legutóbbi fordulóban, de a testület két meccsre eltiltotta. Az indoklás szerint a Diósgyőr elleni találkozó 75. percében a csatár hátulról beletalpalt Lazar Marjanovic térdhajlatába. A játékvezető nem vette észre a durva szabálytalanságot, ezért nem állította ki Kabát Pétert, de a fegyelmi bizottság a meccsről készült felvételek és a játékvezető kiegészítő jelentése alapján bizonyítottnak találta, hogy Kabát veszélyeztette ellenfele testi épségét.
   
A testület egyúttal kettőről egy meccsre mérsékelte Paulo Vinicius (Videoton) korábbi eltiltását, de Rodenbücher István (MTK) három mérkőzésre szóló eltiltását hatályában változatlanul fenntartotta.
forrás: MTI
kép: nb1.hu