Utcabál egészíti ki az Ezüst rózsa bált a tavasz első napján

Dalszínházi utcabált rendez az Operaház március 1-jén az Ezüst rózsa bálhoz kapcsolódóan.

Az Operaház épülete mellett, a Dalszínház utcában szombaton már déltől kezdetét veszi a szabadtéri mulatság, melyen többek között forralt borral, kolbásszal és a kenyérlángossal várják a résztvevőket. Hat órától DJ teremti meg az utcabáli hangulatot, fél tíztől pedig élőben, kivetítőn közvetítik az Ezüst rózsa bál programját. Az éjfélig tartó utcabálon adománygyűjtő urnákat is kihelyeznek, a felajánlott összeget - a "házon belüli" bevétellel együtt - az Országos Mentőszolgálat kapja.
   
Az Ezüst rózsa bál kiemelt díszvendégei Vesszelina Kaszarova világhírű bolgár mezzoszoprán és Polina Szemjonova, a Berlini Állami Operaház prímabalerinája. Neves magyar sportolók - Kulcsár Győző, Tápai Szabina, Varga Katalin és Kótai Mihály - is díszvendégek lesznek.
   
A hagyományosan a táncművészeti főiskola hallgatóinak palotásával induló bálon színpadra lép mások mellett Popova Aleszja, Kozmér Alexandra, Simon István és Leblanc Gergely táncművész, a Hot Jazz Band, a Budapest Bár, a Szőke Nikoletta Quartet és a Csáki András Quartet. A bál házigazdái Miklósa Erika és Sárfalvi Péter lesznek.
   
A Magyarország legnagyobb jótékonysági eseményének számító operabál idei megújulását az esemény új neve is jelzi. Az Ezüst rózsa bál elnevezés az idén 150 éve született Richard Strauss A rózsalovag című operájára utal.
forrás: MTI - kép: royalproperty.hu