Spanyol és latin-amerikai fesztivált rendeznek Budapesten

Filmvetítés, koncert, ingyenes spanyolóra és előadások is várják az érdeklődőket szombaton Budapesten a Spanyol és Latin-Amerikai Fesztiválon, amelynek középpontjában Chile áll.

A magyar és spanyol nyelvű előadásokból kiderül, hogy milyen élményeket kínál a latin-amerikai ország, hogyan lehet kijutni Chilébe önkéntesként és milyen nyelvtanulási lehetőségek vannak. Carlos Gajardo, a Chilei Köztársaság konzulja pedig délután 17 órától spanyol nyelvű előadáson mutatja be Chilét - közölte a rendezvényt szervező Granada Spanyol Nyelviskola az MTI-vel.
   
A spanyolul beszélők interaktív spanyolórán vehetnek részt és a chilei szlenggel bővíthetik nyelvtudásukat, a spanyol nyelv iránt érdeklődőknek pedig egész nap ingyenes, kezdő spanyolórákat kínálnak.
   
Déltől a Violeta se fue a los cielos (Violeta - Köszönet az életnek) című, Violeta Parra chilei énekesnő életét bemutató filmet vetítik spanyol nyelven, magyar felirattal a Cirko Film jóvoltából. Emellett chilei étel- és italkóstolás, latin-amerikai kézműves termékek vására és tombola színesíti a programokat, a nap végén pedig Patricio Baeza és együttese zenél a RoHam Bárban.
   
A rendezvény célja megismertetni a magyar közönséggel a spanyol nyelvű országok kulturális sokszínűségét, ezért a tervek szerint idén több alkalommal is megrendezik a fesztivált.
forrás: MTI - kép: granadanyelviskola.hu