Nyolcmillió forintot kap a P&G-től a magyar jégkorong-utánpótlás

Összesen nyolcmillió forint támogatásban részesül öt magyar jégkorong-utánpótláscsapat a Procter&Gamble, a Tesco és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) közös kezdeményezése révén.

Amint az a szerdai ünnepségen elhangzott: a MOB szakmai javaslata alapján a Kiskörös HC, a Veszprémi Jéglovagok, a Jászberényi Fókák, az Egri Vitézek és a Központi Sportiskola (KSI) egyenként 1,6 millió forintot kap, a pénzt sportszerek vásárlására és fejlesztésre fordítják. A szimbolikus csekket Szuper Levente korábbi válogatott hokikapus, a P&G sportnagykövete adta át a klubok képviselőinek.
   
Az ötkarikás játékok világszintű támogatója a januárban és februárban a Tescóban vásárolt termékei révén tudta ekkora összeggel támogatni a hokis utánpótlást.
   
Az eseményen részt vett a vasárnap zárult szocsi téli olimpia egyik indulója, Szabó Milán sífutó, aki a cég "Köszi Anyu!" elnevezésű kampányának magyarországi nagykövete volt. A sportoló a sajtótájékoztatón megkapta a P&G egyedi készítésű magyar zászlaját, amelyen olvashatók a vállalat közösségi oldalára kiírt szurkolói jókívánságok is.
   
Szabó Bence, a MOB főtitkára elmondta: a magyarok szocsi szereplését jónak tartja, hiszen volt pontszerző helyezés a rövidpályás gyorskorcsolyázók révén, valamint történelmi pillanat is az alpesi síző Miklós Edit hetedik helyével.
   
"Mindenki jól helyt állt, maximális teljesítményt nyújtott" - fogalmazott.
   
Hozzátette: a P&G programja kiváló, mert kiemeli, hogy a szülőknek és különösen az anyáknak milyen fontos szerepük van a sportsikerekben, mennyi áldozatot hoznak, és milyen fontos lelki támaszai ők sportoló gyermekeiknek.
forrás: MTI