Lámpaoszlopba épített távközlési berendezést mutatott be az Ericsson és a Philips

Lámpaoszlopba épített távközlési berendezést mutatott be az Ericsson és a Royal Philips az idei barcelonai Mobil Világkiállításon.

A két cég által közösen fejlesztett, összekapcsolt közvilágítási modell csúcsminőségű, energiatakarékos LED-es városi világítást, a beépített távközlési berendezés pedig jobb lefedettséget és nagyobb kapacitást biztosít a mobil szélessáv részére - közölte az Ericsson az MTI-vel szerdán.
   
Az Ericsson által "Zero Site"-nak elnevezett intelligens közvilágítási megoldás segítségével a városi hatóságok helyet biztosítanak a mobil szolgáltatók számára, hogy elhelyezhessék szélessávú mobil infrastruktúráikat az összekapcsolt lámpaoszlopokban.
   
A szélessávú mobil infrastruktúra-eszközök így egészen új, eddig nem használt helyeken is telepíthetők, ami nagyban megkönnyíti a cellasűrítést. Utóbbira főleg a sűrűn lakott városokban van nagy szükség, ahol elsősorban a növekvő adatforgalom miatt a mobilszolgáltatóknak folyamatosan fejleszteniük kell hálózataikat.
   
Az összekapcsolt lámpaoszlopok a városi hatóságok költségvetésére is jótékonyon hatnak. Egyrészt a LED-es technológia energiatakarékos közvilágítást biztosít, másrészt az új modellel olcsóbbá válik a városi infrastruktúra kiépítése, ezáltal gyorsul a költségek megtérülése - hangsúlyozza az Ericsson.
forrás: MTI - kép: gigaom.com