"Ördögűzés" közben megölte két kisgyermekét egy marylandi anya, másik kettőt megsebesített

Halálra késelte két kisgyermekét egy anya, másik kettőt pedig megsebesített egy ördögűzésnek vélt szertartás közben az egyesült államokbeli Maryland állam Germantown városában - közölte vasárnap weboldalán a CNN amerikai hírtelevízió.

A 28 éves Zakieya L. Avery kétrendbeli, előre megfontolt szándékkal elkövetett emberölés és kétrendbeli gyilkossági kísérlet vádjával letartóztatták. Ugyanezen vádak alapján őrizetbe vettek egy másik nőt, a 21 éves Monifa Denise Sanfordot is, aki egy házban élt a családdal, de nem állt velük rokoni kapcsolatban.
 
Az egyéves Norell Harris és a kétéves Zyana Harris meghalt, testvéreiket, az  ötéves Taniya Harrist és nyolcéves Martello Harrist súlyos sérülésekkel kórházban ápolják. A két kisgyermek holttestét pénteken találták meg az anyjuk ágyán.
 
Egy szomszéd még csütörtökön kihívta a germantowni házhoz a rendőrséget, mert egy felügyelet nélkül hagyott gyereket látott az épület előtt parkoló autóban, de Avery és Sanford kiment érte, majd bezárkózott. A kiérkező járőrnek a két nő nem nyitott ajtót, a rendőrök ezért értesítették a gyámhivatalt, majd elhajtottak.
 
Másnap reggel a környék egyik lakója azért telefonált be a hatósághoz, mert a gépkocsi ajtaja nyitva volt, mellette pedig egy kést és egy vérfoltot fedezett fel a földön. A rendőrök, akiknek beszámoltak az előző napi riasztásról, ezúttal behatoltak az épületbe.
 
A The Washington Post internetes kiadásában megjelent beszámoló szerint a két nagyobbik gyerek életét a második bejelentésnek köszönhetően sikerült megmenteni. Sanford szintén kórházi ápolásra szorult.    
 
Az anya az elmúlt hónapokban rendszeresen elmeorvosi ápolásban részesült. A nő különváltan élt a férjétől és a Facebook-bejegyzései szerint attól rettegett, hogy a sátán a hatalmába keríti a világot.
forrás: MTI - kép: tvmagazin.hu /illusztráció/