A TEK fogta el egy tavalyi Pest megyei rablás gyanúsítottjait

A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai fogtak el kedden három jászárokszállási férfit, akiket a rendőrség egy tavaly januári tápiószecsői rablás elkövetésével gyanúsít - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-vel.

Beluzsárné Belicza Andrea tájékoztatása szerint a három férfi - a legidősebb 29, a legfiatalabb 16 éves - 2013. január 4-én este Tápiószecső külterületén rátámadt egy autóban ülő férfira és nőre: késsel, illetve lőfegyverrel vagy annak utánzatával megfenyegették és bántalmazták őket. A maszkot viselő támadók a sértettektől arany ékszereket, mobiltelefont és készpénzt raboltak.
   
A Pest megyei nyomozók azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfiakat, és elfogásukra - mivel tartani lehetett attól, hogy fegyver van náluk - a TEK munkatársait kérték fel - mondta a szóvivő.
   
A három embert kedden jászárokszállási otthonukban fogták el, majd őrizetbe vették őket, rablás bűntette miatt folyik eljárás ellenük. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kezdeményezte előzetes letartóztatásukat - közölte Beluzsárné Belicza Andrea.
forrás: MTI - kép. hir.ma