Megnyílt a Fiatal Vállalkozók Hete

Megnyílt hétfőn a Fiatal Vállalkozók Hete: Budapesten és 11 vidéki városban 60 ingyenesen látogatható eseményen várják a fiatalokat november 24-ig.

A szervező Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) MTI-hez eljuttatott közleményében kiemeli: a rendezvényeken hazai sikeres üzletemberek és start-up vezetők inspirálják a fiatalokat gazdasági értékteremtésre és osztják meg velük tapasztalataikat.
   
Előadást tart többek között Andy Vajna, Gerendai Károly, Kelényi Ádám, Klapka György és Palásti József is. A programok az üzleti siker, az innovatív start-upok, a környezetvédelem és fenntartható fejlődés, valamint a vállalkozások női szemmel, illetve a sport és a vállalkozások kapcsolata témák köré csoportosulnak.
   
Négy kontinens és az Európai Unió fiatal vállalkozói szervezeteinek bevonásával nagyszabású konferenciát is tartanak a budapesti nemzetközi napon november 22-én.
   
A FIVOSZ kifejti: e héten világszerte összesen 138 országban, 4632 helyszínen szerveznek hasonló rendezvényeket, amelyek csaknem 10 millió fiatalt mozgósítanak.
   
Európában jelenleg krízis szinten áll az ifjúsági munkanélküliség, rátája meghaladja a 24 százalékot, így a csaknem 6 millió 25 év alatti állástalan ifjú számára az önfoglalkoztatás jelenthet olyan kiugrási pontot, ami által egzisztenciális gondjaik megoldódhatnak. Európában ezért is kapnak az idén kiemelt figyelmet ezek a programsorozatok - vélekedik a FIVOSZ.
forrás: MTI
kép: fivosz.hu