Az Újpest 700, a DVTK 500, az FTC 300 ezer forintot fizet

Szurkolóinak botrányos viselkedése miatt az Újpestet 700 ezer, míg az FTC-t 300 ezer forintra büntette kedden a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága, mely a Diósgyőrt többek között politikai tartalmú molinók kihelyezéséért 500 ezer forint megfizetésére kötelezte.

forrás: MTI
A MLSZ honlapja szerint az Újpestnek azért kell fizetnie, mert vasárnap, a Debrecen elleni hazai bajnoki találkozón drukkerei pirotechnikai eszközöket használtak, megbotránkoztató rigmusokat skandáltak, illetve rasszista megnyilvánulásaik voltak. A testület a Szusza Ferenc Stadion D lelátójának egy mérkőzésre történő lezárását is elrendelte, ám ennek végrehajtását december 31-ig felfüggesztette.
   
A bizottság kiemelte, hogy az újpesti klubot sorozatban harmadik alkalommal kellett rasszista megnyilvánulások miatt büntetni, ezért döntött magasabb bírság mellett.
   
A Diósgyőr-Ferencváros találkozón a hazaiak politikai tartalmú molinó kifeszítése mellett nem engedélyezett reklám kihelyezése miatt kaptak - visszaesőként - félmillió forintos büntetést. Ezen a meccsen a ferencvárosi szurkolók megbotránkoztató rigmusokat kiabáltak és különböző tárgyakat dobáltak a pályára.
   
A fegyelmi bizottság Bekő Balázst, a Kecskemét vezetőedzőjét a soron következő bajnoki találkozóról eltiltotta. A múlt hétvégi, 13. fordulóban kiállított játékosok közül az újpesti Mike Negót két, míg Farkas Andrást (Kecskemét), Windecker Józsefet (Paks) és Selim Bouadlát (DVSC) egy-egy mérkőzésre tiltotta el a testület.