Már százezer forintért is van pénztárgép a piacon

A pénztárgép-árak csökkentése érdekében a nemzetgazdasági tárca tárgyalásokat kezdeményezett az engedélyezett forgalmazókkal; az első megállapodást alá is írták: a koreai gyártmányt forgalmazó Alt Cash Kft. tulajdonosai vállalták, hogy a cég 2013. november 30-ig tízezer darab pénztárgépet legfeljebb százezer forint nettó eladási áron értékesít. 

forrás: MTI 
Az alacsonyabb ár érdekében az NGM maximum 200 ezer euró támogatást ad a forgalmazóknak.

A Nemzetgazdasági Minisztérium MTI-hez eljuttatott keddi közleménye szerint ilyen eladási ár mellett az adóhivatalnál igényelhető gépenkénti támogatásnak köszönhetően már ötvenezer forintért is hozzá lehet jutni a teljes piaci áron nettó százharmincnyolc ezer forintba kerülő berendezésekhez. Annak érdekében, hogy minél több vállalkozás juthasson ilyen alacsony áron pénztárgéphez, a megállapodás kiköti: ugyanazon vevőnek legfeljebb két darab kedvezményes pénztárgépet lehet értékesíteni - írta az NGM.
    
Az MTI kérdésére a tárca arról is beszámolt, hogy támogatást ajánlott (forgalmazónként maximum 200 ezer euró) valamennyi már engedéllyel rendelkező forgalmazó részére. A cél az volt, hogy a forgalmazók minél alacsonyabb áron biztosítsanak meghatározott számú pénztárgépet.
    
A hétfőn az Alt Cash Kft.-vel aláírt megállapodás szerint az alacsonyabb értékesítési árért (138 ezer plusz áfa helyett 100 ezer plusz áfa 10 ezer gépre) a cég 30 millió 438 ezer forint támogatást kap. A pénztárgépeket Koreában gyártják, az adóügyi modul magyar fejlesztés.
    
Az MTI kérdésére az Alt Cash Kft.-nél elmondták, hogy a Sam4s NR-270 típusú online pénztárgépre leadott rendelések száma nyomon követhető lesz az Alt Cash Kft rendelésfelvevő felületén, amely a www.penztargepcentrum.hu oldalról érhető el. A kedvezményes lehetőség az Alt Cash Kft. szerződött partnerein keresztül az ország egész területén elérhető - jegyzik meg.