Különleges hétvégével készül a Magyarország, szeretlek! szeptember végén

Magyarországgal kapcsolatos húszórás műsorfolyammal készül szeptember utolsó hétvégéjére a közmédia, szeptember 28-án és 29-én a Magyarország, szeretlek! című műsor adja majd a vezérfonalat, de a hétvége alatt számos más, hazánkkal kapcsolatos kisfilmbejátszás is látható lesz az M1 csatornán. Erről az M1/M2 intendánsa beszélt újságíróknak kedden Budapesten.    

Rákay Philip elmondta, szeptember utolsó hétvégéjén egy Magyarország, szeretlek! hétvégére invitálják a nézőket.
   
Arra kérik az önkormányzatokat, ha szeretnének bekapcsolódni a műsorfolyamba, ha szeretnék vendégül látni a műsort, vagy a közmédia egyéb népszerű műsorait, akkor írjanak egy egyoldalas pályázatot, amelyben indokolják meg: miért az ő településük szerepeljen a hétvégi televíziós közvetítésben.
   
Hónapok óta rengeteg levelet kapnak a nézőktől, hogy miért maradnak a Magyarország, szeretlek! című műsorral a stúdióban, és miért nem mennek el valamelyik magyarországi településre - jelezte az intendáns.
   
Pályázni augusztus elsejéig lehet, majd kiválasztják azokat a településeket, amelyekről kisfilmek készülnek, vagy akár az élő műsor házigazdájaként számítanak majd - mondta Rákay Philip.
   
A tervek szerint a szeptemberi hétvégén az M1-en kívül a közmédia számos más csatornája is bekapcsolódik a műsorfolyamba.
forrás: MTI