Három helyszínen bővült a térfigyelő kamerák rendszere Zuglóban

Három helyszínen összesen 41 térfigyelő kamerával bővült a rendszer a főváros XIV. kerületében, a beruházásra 120 millió forintot fordított az önkormányzat.  


Papcsák Ferenc (Fidesz-KDNP), Zugló polgármestere a szerdai átadáson ismertette, hogy eddig 87 kamera működött a városrészben, a mostani fejlesztéssel pedig a kerület lefedettsége a legnagyobb Budapesten. Az Adria-lakótelepen 14, a Bolgárkertész utcain 13, az Ungvár utca és a Csáktornya park környékén 14 kamerát helyeztek üzembe. Ezeket a Zuglói Közbiztonsági Nonprofit Kft. üzemelteti, a telepítésről a közbiztonsági statisztikák és a lakossági jelzések alapján döntöttek - mondta a polgármester.
  
Jelezte: a 26-szoros optikai zoommal ellátott kamerák 360 fokban forognak és 150-200 méteres távolságban pásztáznak. A beruházásra 120 millió forintot költött az önkormányzat, s ha az anyagi lehetőségek engedik, további bővítés is lesz.
  
Papcsák Ferenc arról is beszámolt, hogy az idén ősszel elindítják Zuglóban a társasházi kameraprogramot is, a lakosság pályázhat majd a lépcsőházakban elhelyezendő beltéri egységekre. Megkezdődött a kerületi oktatási intézményekben a riasztórendszer kiépítése és távfelügyeletbe kapcsolása, s a tervek szerint mobil rendészeti pontot állítanak fel a Fogarasi úton - sorolta a kerületvezető, hozzátéve: bízik abban, hogy a komplex bűnmegelőzési program hozzájárul az emberek biztonságérzetének javításához.
  
Kardos Pál, a Zuglói Közbiztonsági Nonprofit Kft. ügyvezetője arról beszélt, hogy a kamerarendszer kiépítése mellett folyamatos a monitorozás, a kerületi rendőrség segítségével figyelik, hol van szükség új egységek bekapcsolására vagy a régiek áthelyezésére.
forrás: MTI