Európa Liga - Kettős vereséggel búcsúzott a Honvéd

A Budapest Honvéd hazai környezetben 3-1-re kikapott a szerb Vojvodina együttesétől a labdarúgó Európa Liga-selejtező második fordulójának csütörtöki visszavágóján, így kettős vereséggel, 1-5-ös összesítéssel búcsúzott a sorozattól.
    Európa Liga-selejtező, 2. forduló, visszavágó:
Budapest Honvéd-Vojvodina (szerb) 1-3 (1-2)
-------------------------------------------
Bozsik Stadion, 3000 néző, v.: Studer (svájci)
    Továbbjutott: a Vojvodina, kettős győzelemmel, 5-1-es összesítéssel.
    gólszerzők: Diarra (44.), illetve Bilbija (27.), Alivodic (41.), Vranjes (74.)
    sárga lap: King (23.)

    Budapest Honvéd:
    ----------------
Kemenes - King, Lovric, Ignjatovic (Alcibiade, a szünetben), Baráth - Diarra, Zivanovic, Hidi - Kozma (Testardi, a szünetben), Délczeg, Diaby (Vernes, 66.)

    Vojvodina:
    ----------
Delac - Vujicevic, Djuric, Trajkovic, Baric - Poletanovic, Radoja, Vranjes (Mitosevic, 88.) - Alivodic, Skuletic (Ilic, 85.), Bilbija (Kosovic, 79.)

A találkozó elején kiegyenlített küzdelmet láthatott a közönség, de a kapura egyik csapat sem volt igazán veszélyes. A félidő közepén aztán szinte a semmiből vezetést szerzett a vendég gárda, Kemenes röviden ütött ki egy beadást, Kozma pedig nem tudott felszabadítani, ezt pedig Bilbija használta ki és lőtte ki a bal alsó sarkot. A bekapott góltól megtört a Honvéd, a szerb rivális pedig növelte is előnyét, Alivodicnak egy gyors ellenakció végén csak az üres kapuba kellett passzolnia. A zúgolódó hazai közönségnek Diarra okozott némi örömet, a Honvéd támadója ballal elképesztően nagy gólt lőtt a félidő vége előtt.
  
A szünetben Marco Rossi kettőt is cserélt, de ettől sem javult fel a magyar bajnoki bronzérmes játéka, ráadásul a vendégek az első mérkőzésen is eredményes Vranjes révén növelték előnyüket. A Honvéd a második félidőben is hitehagyottan futballozott, az eredmény pedig már nem változott.

forrás: MTI