Vihar - Szolnok térségében két tömegrendezvényt kellett félbeszakítani

Két tömegrendezvényt is félbe kellett szakítani a szombat esti vihar miatt Szolnok térségében, az időben történt riasztásnak köszönhetően személyi sérülés nem történt - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei katasztrófavédelmi szóvivő vasárnap az MTI-vel.  

S. Tóth Anikó elmondta: Szolnokon a Tiszavirág fesztivál zárónapján, egy koncert közben érkezett a vihar. A programot megszakították, s mivel a főszervező még a viharos széltől kísért zivatar kitörése előtt a színpadról tájékoztatta a mintegy 2000 fesztiválozót az időjárási veszélyhelyzetről és befogadóhelyekről, a résztvevők tudták, hol kereshetnek menedéket.
   
A megyeszékhelyre a vihar óránként 100 kilométert megközelítő erősségű széllökésekkel és borsó nagyságú jéggel csapott le, személyi sérülés azonban a jól működő riasztórendszernek köszönhetően nem történt, és pánik sem tört ki a tömegrendezvényen - tudatta a szóvivő.
   
Közölte: ugyancsak időben jelezték a közelgő zivatart a Besenyszögön, a helyi falunap mintegy 1500 résztvevőjének is, így a Szolnok közeli községben sem okozott sérülést a vihar.
   
Jász-Nagykun-Szolnok megyéből szombat este óta több mint 60 bejelentés érkezett a katasztrófavédelemhez, többnyire a hirtelen lezúduló víz és letört faágak okoztak gondot - tette hozzá S. Tóth Anikó.
forrás: MTI