Roberto Mancini fia a Budapest Honvédban

Saját nevelésű akadémistákkal és olasz játékosokkal, köztük a világhírű vezetőedző, Roberto Mancini fiával erősített a Budapest Honvéd labdarúgócsapata, amely az előző idényhez hasonlóan ezúttal is az Európa Liga selejtezőjében szerepelhet.  

A szerdai sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a 20 éves Andrea Mancini, aki a középpályán bárhol bevethető, két évre írt alá a kispestiekhez. Rajta kívül a 22 éves, ballábas csatár, Emanuele Testardi a Sampdoriától kölcsönbe érkezett a Bozsik Stadionba, míg a tavasszal kölcsönben már az együttest erősítő baloldali védőt, Raffaele Alcibiadét végleg megszerezte a klub, ő három évre írt alá.
   
A három olasz futballista mellett egy 19 éves ghánai középpályást igazolt a Honvéd, Emmanuel Mensah-t, aki öt évre kötelezte el magát a magyar bajnokság bronzérmeséhez.
   
További négy futballista - Kozma Richárd támadó középpályás, Nikola Pantolic csatár, Botka Endre jobboldali védő és Bobál Dávid középső védő - a Honvéd által működtetett Magyar Futball Akadémiáról került fel a felnőtt csapathoz.
   
Marco Rossi vezetőedző azt emelte ki, hogy az előző idényben is a Honvédé volt a legfiatalabb csapat az élvonalban, most pedig még fiatalabb lesz, mert az érkezők is pályafutásuk legelején járnak. Hozzátette, a bronzérem erőn felüli teljesítmény volt, de megpróbálják megismételni a bravúrt, noha az OTP Bank Liga csapatai közül több is nagyobb költségvetéssel gazdálkodhat, mint ők.
   
Az Európa Liga-szereplést illetően úgy fogalmazott, egyelőre csak az első forduló első mérkőzésére koncentrál, amely egy kicsit korán lesz a csapat felkészülése szempontjából. George F. Hemingway tulajdonos ugyanakkor merészebb célkitűzéseket említett, ő abban bízik, hogy a gárda eljut az EL-selejtező negyedik, utolsó fordulójáig, míg a bajnokságról azt mondta, "miért ne lehetne még egy kicsit feljebb lépni".
   
A Honvéd jövő hét csütörtökön a montenegrói Celik Niksic vendége lesz, a hazai visszavágót egy héttel később rendezik az EL selejtezőjében.
forrás: MTI