NHL - Hosszabbításban nyert és egyenlített a döntőben a Boston

A Boston Bruins hosszabbításban 2-1-re nyert a Chicago Blackhawks otthonában, és ezzel 1-1-re egyenlített az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) döntőjében. Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc közép-európai idő szerint kedd hajnalban folytatódik Bostonban.  
Döntő, 2. mérkőzés:

    Chicago Blackhawks-Boston Bruins 1-2 (1-0, 0-1, 0-0, 0-1), hosszabbítás után
   
gól: Sharp (12.), illetve Kelly (35.), Paille (74.)
   
A párharc állása: 1-1.
   
A három nappal ezelőtti, háromszori hosszabbításban megnyert összecsapás után nekiugrott ellenfelének a Chicago, és sorra dolgozta ki a helyzeteit, majd egy kapu előtti kavarodást Patrick Sharp zárt le góllal a 12. percben. A csatárnak ez volt a 9. találata a playoffban, amellyel holtversenyben az élen áll.
   
A hazaiak az egész első harmadban óriási fölényben voltak, de a folytatásban Tuukka Rask mindent védett.
   
A második játékrészben már kevesebb ziccer akadt, és a 35. percben, kissé váratlanul egyenlített a 2011-ben bajnok Boston. Daniel Paille szép csele után a kapu elé berobbanó Chris Kelly talált be. A csatárnak ez volt az első gólja az idei rájátszásban. Még a szünet előtt a bostoni Brad Marchand emberhátrányban lépett ki, és kísérlete a kapuvasról pattant félre.
   
A harmadik harmadban a vendég volt enyhe mezőnyfölényben, azonban a kapuk érintetlenek maradtak, így - akárcsak a nyitó meccsen - jöhetett a hirtelen halál.
   
A ráadás elején nagyon szorongatott a Bruins, újabb kapuvasat lőtt, illetve Corey Crawford védett remekül. A 74. percben a 2010-es Stanley Kupa-győztes Blackhawks játékosai nem tudtak felszabadítani, a megszerzett korong Paille elé került, aki a kapuvas segítségével betalált, eldöntve így a finálé második felvonását.
   
A harmadik mérkőzés kedd hajnalban lesz Bostonban.