Kétszáz sörkülönlegesség a III. Budavári Sörfesztiválon

Megnyitotta kapuit csütörtökön a különleges kézműves magyar, angol, ír, belga, horvát, cseh és német nedűket kínáló III. Budavári Sörfesztivál: a négynapos esemény vendégei összesen mintegy kétszáz sörkülönlegességet kóstolhatnak meg.    

Kínálnak mézes-köleses, bodzás, szilvás, sőt gyógynövényekből készült kézműves sört is. Bemutatják termékeiket a hazai kézműves sörfőzdék, sőt, debütáló italokat is megkóstolhatnak a vendégek: itt próbálható ki először a Köleses Sör mézes-köleses itala és a Gyertyános Sörfőzde Elixír 18 elnevezésű, gyógynövényekből készült söre is - közölték a szervezők az MTI-vel.
   
A már bevált négy deciliteres betétdíjas korsókban fogyaszthatók a sörök, de két deciliteres adagok is választhatók. Az eseményen kártyás fizetési rendszer működik, a belépőjegy a vendégek első korsó sörének árát is tartalmazza.
   
Kóstolás közben a fesztiválozókat a Dumaszínház fellépői, valamint számos könnyűzenei program szórakoztatja. Fellép többek között a Ganxsta Zolee és a Kartel, a Balkán Fanatik, a Mystery Gang és Charlie is.
   
A fesztivál vasárnap estig várja vendégeit.
forrás: MTI