Informatikai rendszer a fogyatékkal élők sportjának segítésére

A Sportexpo szakmai kiállításon vasárnap bemutatták azt az informatikai rendszert, amely a fogyatékkal élőknek segít megtalálni a lakóhelyükhöz legközelebb elérhető sportolási lehetőséget.
  
"Bár kis ország vagyunk, mégis megdöbbentő, mennyi fehér folt van hazánkban, sok helyen akár 60-80 kilométert is kell utaznia egy fogyatékkal élőnek, ha sportolni szeretne" - mondta Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke a Sportexpón, sajtótájékoztatón. "Az adatokat tartalmazó gépet rehabilitációs intézetekben helyezzük ki, összesen tíz készülék lesz elérhető az országban."
  
Králik György, a fejlesztő Orgware Kft. ügyvezető igazgatója közölte, látva az MPB rengeteg feladatát, és az ehhez képest alacsony anyagi támogatását, számukra lelkiismereti kérdés volt, hogy a maguk eszközeivel segítsenek.
  
Tóth Tamás, a londoni paralimpián két ezüstérmet szerzett úszó elmondta, sokan kérnek tőle segítséget sportolási lehetőséget keresve. "Hetente kapok megkereséseket a különböző közösségi oldalakon ilyen témában, de én csak az úszóklubokat ismerem" - hangsúlyozta Tóth, hozzátéve: óriási szükség volt már egy ilyen adatbázisra.

forrás: MTI