Egy hónappal később nyit ki a tavaly épült bonyhádi fürdő

A tervezett május eleje helyett június közepén nyit ki a tavaly elkészült bonyhádi meleg vizes fürdő - közölte a beruházó Bonyhádi Fürdő Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-vel.
 
Glöckler Ferenc elmondta: a nyitásra átalakítják a 410 millió forintos költségvetéssel, döntően önkormányzati forrásból épített fürdő vízkezelési technológiáját.
 
2012-ben a beruházás eredeti kivitelezője, a Tempero Zrt. csaknem teljesen elkészült a napi 700-800 vendég fogadására alkalmas létesítménnyel, a tapasztalatok azonban azt mutatták, hogy beavatkozást igényel a rendszer - tette hozzá.
 
Elmondta, a három, 32-36 Celsius fokos vízzel töltött medencével rendelkező fürdő tavaly szeptember 30-ig működött próbaüzemben, a víz algásodása miatt azonban egy hétre le kellett állítani.
 
A cégvezető szerint a technológia jelentős vegyszerigénye miatt drága volt az üzemeltetés, és az algásodás mellett problémát jelentett a vízkőképződés is. Az átalakítás során új vízkezelési rendszert építenek ki, amely nem csak az eddigi problémákat oldja meg, hanem megfelel egy később építendő, fedett fürdő előírásainak is - mondta.
 
Ismertetése szerint az önkormányzati tulajdonú Bonyhádi Fürdő Kft. tavaly októberben bontott szerződést a Tempero Zrt.-vel, miután az bejelentette, hogy végelszámolást kért, és a garanciális munkákat nem fogja elvégezni.
 
Az ügyvezető igazgató közölte: az átalakítást a zrt.-vel szemben visszatartott kötbér összegéből, 54 millió forintból végzik el; az új kivitelező, a pécsi T. M. Hidro-Szer Kft. június 15-i határidővel vállalta a munkát.

forrás: MTI