Új sportcsarnok épül Örkényben


Még az idén elkészül a Pest megyei Örkény új, nagyrészt uniós forrásból finanszírozott sportcsarnoka, az alapozást a napokban kezdte meg a kivitelező - tájékoztatta a város polgármestere az MTI–t.
 
Kovács István (MSZP) elmondta, hogy az 1600 négyzetméteres, 450 ülő- és 300 állóhellyel rendelkező csarnok egy öttagú konzorcium összefogásával, az önkormányzat gondozásában, mintegy 740 millió forintból valósul meg. A bekerülési költségből 580 millió forintot uniós pályázaton nyertek a konzorciumi partnerek, míg a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) közel 80 millió forinttal támogatja a projektet, a többit önrészként teszi hozzá az önkormányzat.
 
A polgármester szerint a Pálóczi Horváth István Szakiskola területén épülő, szabványméretű kézilabdapályát, lelátókat, illetve öltözőket és kiszolgáló helyiségeket magába foglaló csarnok építése elengedhetetlen, mert a szakiskolának jelenleg nincs tornaterme, a diákok a három kilométerre lévő általános iskola régi csarnokába járnak át sportolni.
 
A közbeszerzési eljáráson nyertes Scampio 22 Kft. kivitelezésében készülő létesítmény napközben a középiskolai testnevelésórák helyszíne lesz, míg délutánonként és hétvégén az 5 ezer lelkes város kulturális- és sportrendezvényeinek ad otthont. A csarnokot a tervek szerint még az idén átadják - tette hozzá Kovács István.

forrás: MTI