Dortmund vs Real Madrid 4-1

A Borussia Dortmund hazai környezetben a mesternégyest szerző Robert Lewandowski vezetésével 4-1-re legyőzte a Real Madrid együttesét a BL-elődöntő elődöntős első felvonásán.

Hatalmas lendülettel kezdett a Dortmund, és Lewandowski révén már a nyolcadik percben megszerezte a vezetést. Az előny kissé megnyugtatta a hazaiakat, ugyanakkor remekül védekezve még helyzetet sem engedélyeztek a spanyol bajnoknak. Egészen a 43. percig, ekkor ugyanis Hummels kapitális hibáját kihasználva ketten vezethették a labdát Weidenfeller kapusra, a befejező pedig Ronaldo volt.

A fordulást követően nem sokkal ismét vezetést szerzett a Dortmund, az 50. percben újfent Lewandowski volt eredményes a leshatárról kilépve. A lengyel válogatott támadó újabb öt perc múlva már mesterhármast jegyzett, ezúttal Pepéről lefordulva bombázott a léc alá. Érdekesség, hogy ezzel Lewandowski lett az első játékos, aki három gólt lőtt a Real Madridnak a legrangosabb európai kupasorozatban. Néhány perccel később már az első mesternégyest jegyző lett, hiszen a Reus elleni szabálytalanság miatt megítélt büntetőt magabiztosan lőtte a léc alá.

A BL történetben eddig két játékos ért el mesternégyest az egyenes kiesés szakaszban: 2010-ben Lionel Messi az Arsenal elleni negyeddöntőben, tavaly pedig Mario Gomez a Basel elleni nyolcaddöntő alkalmával szerzett négy gólt.

A Real Madrid teljesen súlytalanul futballozott a második félidőben, José Mourinho cseréi sem jöttek be, így nagyon nehéz helyzetből várja a jövő keddi visszavágót. A Dortmund mostani, illetve a Bayern München keddi, Barcelona felett aratott 4-0-ás diadalával "látótávolságba" került, hogy május 25-én a londoni Wembley Stadionban német házidöntőt rendezzenek.

BL, elődöntő, 1. mérkőzés: Borussia

Dortmund-Real Madrid (spanyol) 4-1 (1-1) BVB Stadion, 65 829 néző, v.: Kuipers (holland) gólszerzők: Lewandowski (8., 50., 55., 66., a negyediket 11-esből), illetve Ronaldo (43.) sárga lap: Lewandowski (70.), illetve Khedira (54.), Özil (64.), Ramos (92.)

Borussia Dortmund: Weidenfeller - Piszczek (Grosskreutz, 83.), Subotic, Hummels, Schmelze - Gündogan (Schieber, 92.), Bender - Blaszczykowski (Kehl, 82.), Götze, Reus - Lewandowski Real Madrid: Diego Lopez - Sergio Ramos, Pepe, Varane, Coentrao - Khedira, Xabi Alonso (Kaká, 80.) - Modric (Di María, 68.), Özil, Ronaldo - Higuaín (Benzema, 68.)
forrás: MTI / Telesport.hu