Az MTVA csapata nyerte meg a verőcei "médiás" főzőversenyt


A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) csapata nyerte meg a vasárnapi verőcei "médiás" főzőversenyt; a közmédia négytagú csapatának az alföldi bográcsgulyással az első díj mellett sikerült elhoznia az "Arany fakanál" különdíjat is. 

Az MTVA munkatársai - Dióssy Klári, Mádai Vivienn, Fábián Barna és Klement Zoltán - a verseny eredményhirdetését követően telefonon számoltak be sikerükről az MTI-nek.

Elmondták, a közönségnek annyira ízlett az általuk készített gulyás, hogy amíg ők a zsűrinek feltálalták a levest, addig a maradékot a bográcsból kiették.

A négytagú csapatok egyik választható feladata az volt, hogy bográcsban főzzenek; ehhez a szervezők adták a szükséges alapanyagokat, húsokat és fűszereket. Az MTVA munkatársai végül másfél kilogramm marhahúsból kézi készítésű csipetkével főzték meg saját alföldi gulyáslevesüket, amellyel a versenyt megnyerték.

Második díjat kapott a (véradásért kampányoló) Ments Életet Alapítvány, míg harmadik helyezett a TV2 csapata lett.

A program másik médiás versenyszáma a "gasztronómiai totó" volt; ebben a Ments Életet Alapítvány végzett az első helyen, az MTVA lett a második, és a TV2 a harmadik.

A "médiás csapatok" főzőversenyt a vendéglátó iskolák tanulóinak XI. országos szabadtéri főzőversenyéhez kapcsolódóan tartották a Pest megyei Verőcén.

forrás: MTI