Tíz érem a Hungarian Open csapatversenyében

Két-két arany- és ezüst, illetve hat bronzérmet szereztek a magyarok az egri Hungarian Open nemzetközi paraasztalitenisz-verseny zárónapján a csapatok vetélkedésében. 

A Magyar Paralimpiai Bizottság tájékoztatása szerint az első helyen végzett Barabás Balázs és izraeli társa (3-as sérültségi kategória) és a Csonka András, Gregor Zoltán, Zborai Gyula (8, a szakvezetőknek lehetőségük van három játékos benevezésére is) összeállítású együttes. 

Második lett Kaiser János és Major Endre (1), illetve a Kuli István, Pálos Péter kettős (11).
Harmadik helyen végzett Dollenstein János, Kis-Juhász Józseffel, Kovács Ádám és izraeli csapattársa (7), Farkas László és Szigeti Béla (10), valamint Berecki Dezső és Berecki Zsolt (10). A nőknél Bicsák Bettina, Benke Máriával (6-10 összevont kategória), Molnár Dóra pedig Márton Evelinnel szerzett bronzérmet. 

A magyarok szombaton az egyéni küzdelmekben kilenc dobogós hellyel zártak, összesített egri mérlegük négy arany-, öt ezüst- és tíz bronzérem. 

"Az eredmények önmagukért beszélnek, nagyon elégedett vagyok a játékosok hozzáállásával és teljesítményével is" - értékelt Aranyosi Péter szövetségi kapitány. "Remekül kezdtük az új paralimpiai ciklust, bízom a hasonlóan sikeres folytatásban." 

forrás: MTI