NHL: Továbbra is megállíthatatlan a Chicago

Az észak-amerikai profi jégkorongligát (NHL) toronymagasan vezető Chicago továbbra is megállíthatatlannak tűnik, igaz ezúttal „csak” hosszabbításban tudott nyerni a Columbus ellen. 



A Chicago szezonbeli 21. meccsén is (vagyis eddig az összes találkozóján) pontot szerzett, ráadásul a Columbus elleni 4–3-as hazai sikerrel egymás után a nyolcadik alkalommal ünnepelhetett győzelmet. 

Igaz, ezúttal a szokottnál nehezebb dolga volt a csapatnak, ugyanis a Blue Jackets kétszer is vezetett a meccsen – 1–0-ra, majd 2–1-re – a rendes játékidő pedig 3–3-as döntetlennel zárult. 

A találkozót végül Brent Seabrook szezonbeli harmadik gólja döntötte el egy kontratámadás végén, miután Jonathan Toews a bal szélen egy palánkra pattintott koronggal megindult, majd mesterien középre tálalt – az érkező társnak már „csak” értékesítenie kellett a ziccert.  

A Chicago eddig 39 pontot szerzett, míg a legeredményesebb „üldözők” közül a Montreal és az Anaheim 29-et, vagyis tízpontos a Blackhawks előnye.

Az említett üldözők közül a Ducks 3–2-re megverte a Minnesotát.

A St. Louis négy meccsből hármat elveszített az Edmonton elleni találkozót megelőzően, de most egy 4–2-es sikerrel javítani tudott mérlegén. 

ALAPSZAKASZ, 42. JÁTÉKNAP
 
Chicago Blackhawks–Columbus Blue Jackets           4–3 – hu.

 
St. Louis Blues–Edmonton Oilers                               4–2


Anaheim Ducks–Minnesota Wild                                3–2


forrás: NSO.hu